Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι


Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά:
  • 1 χταπόδι 1200γρ. περίπου
  • 500γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • ½ κιλό ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
            Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά, χωρίς να πάρει χρώμα, για λίγα λεπτά. Τότε προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά ώσπου να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά. Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα περίπου, μέχρι να το χταπόδι να μαλακώσει πολύ καλά. Έπειτα προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό, σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το ζυμαρικό και να μείνει το φαγητό με λίγο ζουμάκι. Δεν πρέπει να είναι τελείως στεγνό.


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha