Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο (γιουβέτσι)



Κοτόπουλο με 
κριθαράκι στο φούρνο

Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
  • 500γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 250γρ. χυμό ντομάτας (pummaro)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση:
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο, αφού πρώτα το έχουμε τεμαχίσει και πλύνει. Το βράζουμε για 20 – 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει (ανάλογα το κοτόπουλο). Μόλις βράσει το βγάζομε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε περίπου 5 φλιτζάνια τσαγιού από το ζουμί της κατσαρόλας που βράσαμε το κοτόπουλο, το χυμό ντομάτας, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε στους 200ο C  για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί.

* Ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha