Κοτόπουλο με
κριθαράκι στο φούρνο
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
- 500γρ. κριθαράκι μέτριο
- 250γρ. χυμό ντομάτας (pummaro)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο, αφού
πρώτα το έχουμε τεμαχίσει και πλύνει. Το βράζουμε για 20 – 30 λεπτά μέχρι να
μαλακώσει (ανάλογα το κοτόπουλο). Μόλις βράσει το βγάζομε από την κατσαρόλα και
το βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε περίπου 5 φλιτζάνια τσαγιού από το ζουμί της
κατσαρόλας που βράσαμε το κοτόπουλο, το χυμό ντομάτας, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι,
πιπέρι και το ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί.
* Ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε
λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
0 σχόλια:
Post a Comment