Ψαρονέφρι με πιπεριές και κρέμα γάλακτος



Ψαρονέφρι με πιπεριές και κρέμα γάλακτος

Υλικά:
  • 3 κομμάτια ψαρονέφρι (300 γρ. περίπου το καθένα) κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κόκκινη πιπεριές, κομμένες
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 ποτήρι κρασί γλυκό Σάμου
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
  • ελαιόλαδο
  • μίγμα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση:
    Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν πάρα πολύ καλά. Τα αφαιρούμε βγάζοντας τα σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε ξανά το κρέας και σβήνουμε με το κρασί. Μετά που εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 1 πότηρι νερό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά και να σωθούν τα περισσότερα από τα υγρά. Ελέγχουμε το κρέας που πρέπει να μην είναι ροζ, αλλά προσέχουμε να μην υπερβούμε το σημείο που θα στεγνώσει. Στο τέλος ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να δέσει η σάλτσα.

*Το συνοδεύουμε με τηγανιτές ή ψητές πατάτες ακόμα και ρύζι.


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha