Πρασόπιτα


Πρασόπιτα

Υλικά:
  • 5 μεγάλα πράσα
  • 250γρ. τυρί μαλάκα
  • 250γρ. τυρί μυζήθρα
  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
    Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα σε ροδέλες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, για 5 λεπτά περίπου. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
    Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τα πράσα και το μείγμα με τα αυγά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
    Ανοίγουμε το ζυμάρι σε 2 φύλλα, το ένα λίγο πιο μεγάλο από το άλλο. Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί απλώνουμε το μεγαλύτερο φύλλο και  από πάνω του το μείγμα. Στην συνέχεια γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και από πάνω βάζουμε το μικρότερο φύλλο. Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια της πίτας με λάδι και χαράζουμε με ένα μαχαίρι τις μερίδες.

Ψήσιμο:
180ο C για 30 -35 λεπτά (μέχρι να ροδίσει).



* Για να δείτε τη συνταγή της ζύμης … πατήστε εδώ
 




0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha