Ζύμη για πίτα
Υλικά:
- ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- ½ κρασοπότηρο ρακή
- 1 νεροπότηρο νερό (όσο πάρει)
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και
ρίχνουμε το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, στην οποία ρίχνουμε το
ελαιόλαδο, τη ρακή και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να έχουμε μια ομοιογενή
ζύμη, λεία και ελαστική. Στην συνέχεια τη βάζουμε σε καθαρό μπολ και την
αφήνουμε να ξεκουραστεί.
0 σχόλια:
Post a Comment