Πράσα με μπέικον



Πράσα με μπέικον

Υλικά:
  • 6 πράσα
  • 250γρ. γάλα
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 10 φέτες μπέικον
  • 2 αυγά
  • πιπέρι


Εκτέλεση:
    Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με το γάλα για 10 – 15 λεπτά, σε χαμηλή θερμοκρασία. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον αφού  πρώτα το έχουμε κόψει σε τετράγωνα. Όταν τα πράσα είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε πολύ καλά και κρατάμε το γάλα στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το 1/3 τυρί, το πιπέρι και το μισό γάλα που είχαμε κρατήσει. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε τα πράσα και το μπέικον ανακατεμένα και από πάνω το μείγμα που φτιάξαμε προηγουμένως. Έπειτα σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί να καλύψει όλο το σκεύος.

Ψήσιμο:
180ο C για 30 – 35 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσει)


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha