Κουνέλι τηγανιτό




Κουνέλι τηγανιτό

Υλικά:
  • 1 κουνέλι,  περίπου 1 - 1,5 κιλό
  • ½  φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • λίγο ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη ή θυμάρι



Εκτέλεση:
Κόβουμε το κουνέλι σε μικρές μερίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό, μέσα στο οποίο έχουμε προσθέσει στο ξύδι, για μία ώρα τουλάχιστον. Έπειτα σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε τα κομμάτια του κουνελιού, αφού πρώτα το έχουμε βγάλει από το νερό. Γυρίζουμε τα κομμάτια συνέχεια για να πάρουν χρώμα και αλατίζουμε. Μόλις πάρει χρώμα, χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να ψηθεί γυρίζοντας πότε πότε τα κομμάτια και προσθέτοντας λίγο νερό όποτε χρειάζεται. Το κρέας είναι έτοιμο, όταν το κρέας ξεκολλάει από το κοκαλο και έχει τραβήξει το νερό που του βάλαμε, ρίχνουμε το πιπέρι, την ρίγανη ή το θυμάρι και το περιχύνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί και πάρει χρώμα, το κουνέλι είναι έτοιμο.


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha