Αυθεντική Arawak Bar-B-Q σάλτσα
Υλικά:
• 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 3 κουτ. σούπας ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
• 1 κουτ. σούπας μπαχάρι
• 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, τριμμένο
• 2 καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
• 1 κουτ. γλυκού κανέλα
• ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
• ½ φλ. χυμό πορτοκάλι, φρέσκο
• ½ φλ. ξίδι μηλίτη
• ¼ φλ. κόκκινο κρασί
• ¼ φλ. σάλτσα σόγιας
• ¼ φλ. ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας μελάσα
Εκτέλεση: Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε, και το αφήνουμε για μία ώρα. Ανακατεύουμε πριν από τη χρήση σε ψάρι ή κρέας (κοτόπουλο ή χοιρινό). Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα πριν το μαγείρεμα.
* Την ποσότητα της καυτερής πιπεριάς, την προσαρμόζουμε ανάλογα με το γούστο μας. Επίσης, αν θέλουμε να κάνουμε την μαρινάδα πιο γλυκιά, αντικαταστούμε το χυμό πορτοκαλιού με μαρμελάδα.
• 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 3 κουτ. σούπας ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
• 1 κουτ. σούπας μπαχάρι
• 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, τριμμένο
• 2 καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
• 1 κουτ. γλυκού κανέλα
• ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
• ½ φλ. χυμό πορτοκάλι, φρέσκο
• ½ φλ. ξίδι μηλίτη
• ¼ φλ. κόκκινο κρασί
• ¼ φλ. σάλτσα σόγιας
• ¼ φλ. ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας μελάσα
Εκτέλεση: Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε, και το αφήνουμε για μία ώρα. Ανακατεύουμε πριν από τη χρήση σε ψάρι ή κρέας (κοτόπουλο ή χοιρινό). Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα πριν το μαγείρεμα.
* Την ποσότητα της καυτερής πιπεριάς, την προσαρμόζουμε ανάλογα με το γούστο μας. Επίσης, αν θέλουμε να κάνουμε την μαρινάδα πιο γλυκιά, αντικαταστούμε το χυμό πορτοκαλιού με μαρμελάδα.
0 σχόλια:
Post a Comment