Αυθεντική Arawak Bar-B-Q σάλτσα



Αυθεντική Arawak Bar-B-Q σάλτσα

Υλικά:
•    6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
•    3 κουτ. σούπας ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
•    1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
•    1 κουτ. σούπας μπαχάρι
•    1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, τριμμένο
•    2 καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
•    1 κουτ. γλυκού κανέλα
•    ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
•    1 κουτ. γλυκού αλάτι
•    1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
•    ½ φλ. χυμό πορτοκάλι, φρέσκο
•    ½ φλ. ξίδι μηλίτη
•    ¼ φλ. κόκκινο κρασί
•    ¼ φλ. σάλτσα σόγιας
•    ¼ φλ. ελαιόλαδο
•    1 κουτ. σούπας μελάσα


Εκτέλεση:
     Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε, και το αφήνουμε για μία ώρα. Ανακατεύουμε πριν από τη χρήση σε ψάρι ή κρέας (κοτόπουλο ή χοιρινό). Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα πριν το μαγείρεμα.

* Την ποσότητα της καυτερής πιπεριάς, την προσαρμόζουμε ανάλογα με το γούστο μας. Επίσης, αν θέλουμε να κάνουμε την μαρινάδα πιο γλυκιά, αντικαταστούμε το χυμό πορτοκαλιού με μαρμελάδα.


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha