Cheesecake



Cheesecake

Υλικά:
  • 2 πακέτα μπισκότα digestive, περίπου 20 μπισκότα
  • 11 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 600 γρ. τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 1/4 φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλιας
  • 1 κουτί κομπόστα βύσσινο ή γλυκό βύσσινο
  • 1 ½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2 - 3 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και παράλληλα θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τη βοήθεια ενός μπλέντερ. Στη συνέχεια απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα στο ταψί και τα πιέζουμε με την παλάμη μας. Ρίχνουμε πάνω το λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Σε ένα μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα και το χτυπάμε λίγο ώσπου αφρατέψει και έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, την φυτική κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε για λίγο ακόμα. Κατόπιν προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και το βάζετε στο ψυγείο για ½ έως 3  ώρες περίπου. Τέλος το σερβίρουμε με το βύσσινο που φτιάξαμε στην αρχή.

*Αν θέλουμε, αντί για κομπόστα βύσσινο, μπορούμε να βάλουμε 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα (ότι γεύση θέλουμε), αφρού την διαλύσουμε με λίγο νερό.


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha