Strawberry cinnamon chiffon cake (Κέικ φράουλα κανέλα σιφόν)




Strawberry cinnamon chiffon cake
 (Κέικ φράουλα κανέλα σιφόν)

Υλικά:
  • 2 ¼ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 6 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 μπολ φράουλες
  • ¾ φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • ¾ κουτ. γλ. αλάτι
  • 1 κουτ. γλ. κανέλα
  • ¼ κουτ. γλ. κρεμόριο
  • 2 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 ½ κουτ. γλ. βανίλια (υγρή) ή ¾ κουτ. γλ. βανίλια (σκόνη)

Εκτέλεση:
             Θερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Στην συνέχεια χωρίζουμε τα αυγά. Βάζουμε τους κρόκους, το λάδι, το νερό και το ½ κουταλάκι γλυκού βανίλια και τα χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνοντας σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι, μέχρι να γίνουν αφρός. Με καθαρές ακτίνες χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο στην μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνουν αφρός. Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Με μια σπάτουλα, προσεκτικά, ρίχνουμε το ασπράδι στην ζύμη του κέικ. Το βάζουμε σε ψηλή φόρμα και το ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθεί κόβουμε το κέικ οριζόντια και το πάνω μέρος το βάζουμε στην άκρη. Στο κάτω μέρος κάνουμε ένα τούνελ με την βοήθεια ενός πιρουνιού. Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ½ φλιτζάνι ζάχαρη και ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια μέχρι η κρέμα να σφίξει. Ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού από την κρέμα που φτιάξαμε με τις φράουλες και γεμίζουμε το τούνελ που έχουμε φτιάξει στο κέικ. Τοποθετούμε από πάνω το υπόλοιπο κέικ. Τοποθετούμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα (επικάλυψη) και το βάζουμε στο ψυγείο.
Πριν το σερβίρισμα διακοσμούμε με φρέσκιες φράουλες ή μούρα.

Ψήσιμο:
 180ο C για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha