Imam Bayildi (Ιμάμ Μπαϊλντι)


Imam Bayildi
(Ιμάμ Μπαϊλντι)
Υλικά:
·         6 τσακώνικες μελιτζάνες μέτριες
·         6-7 ξερά κρεμμύδια
·         5-6 ντομάτες
·         1 ματσάκι μαϊντανό
·         2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
·         ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
·         ελαιόλαδο



Εκτέλεση:
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι με τα φύλλα και τις πλένουμε. Στην συνέχεια τις χαράζουμε κατά μήκος στο τμήμα της σάρκας μέχρι την άλλη μεριά, δημιουργώντας 4 ανοίγματα. Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ κομματιάζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Ξύνουμε τις ντομάτας και τις ρίχνουμε και αυτές . Προσθέτουμε ελαιόλαδο, την ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι. Αρχίζουμε να γεμίζουμε τις μελιτζάνες και στα 4 ανοίγματα. Τις βάζουμε στο ταψί και τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο μείγμα που μας περίσσεψε.  Μπορούμε να πασπαλίσουμε με φέτα προς το τέλος του ψησίματος

Ψήσιμο:
180ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha