Imam Bayildi
(Ιμάμ Μπαϊλντι)
Υλικά:
·
6 τσακώνικες μελιτζάνες μέτριες
·
6-7 ξερά κρεμμύδια
·
5-6 ντομάτες
·
1 ματσάκι μαϊντανό
·
2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
·
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
·
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και
αφαιρούμε το κοτσάνι με τα φύλλα και τις πλένουμε. Στην συνέχεια τις χαράζουμε
κατά μήκος στο τμήμα της σάρκας μέχρι την άλλη μεριά, δημιουργώντας 4
ανοίγματα. Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ κομματιάζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και
ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Ξύνουμε τις ντομάτας και τις ρίχνουμε και αυτές .
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, την ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι. Αρχίζουμε να
γεμίζουμε τις μελιτζάνες και στα 4 ανοίγματα. Τις βάζουμε στο ταψί και τις
περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο μείγμα που μας περίσσεψε. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με φέτα προς το τέλος
του ψησίματος
Ψήσιμο:
180ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά
0 σχόλια:
Post a Comment