Orange pie (with Phyllo Pastry) (Πορτοκαλόπιτα γαλακτομπoύρεκο)




Orange pie (with Phyllo Pastry) 
(Πορτοκαλόπιτα σαν γαλακτομπούρεκο)

Υλικά για την πορτοκαλόπιτα:
·         5 πορτοκάλια
·         1 πακέτο φύλλο
·         250 γρ. σπορέλαιο
·         250 γρ. ζάχαρη
·         250 γρ. γάλα πλήρες
·         2 βανίλιες
·         ξύσμα από 2 πορτοκάλια
·         3 αυγά
·         1 κ. σούπας μπέικιν πάουτερ γεμάτη ή ένα σακουλάκι

Υλικά για το σιρόπι:
·         700 γρ. ζάχαρη
·         500 γρ. νερό
·         Τα φλούδια από το ένα πορτοκάλι που δεν έχουμε βγάλει το ξύσμα τους

Εκτέλεση για την πορτοκαλόπιτα: 
    Βράζουμε 2 πορτοκάλια σε νερό για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Στην συνέχεια τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στρίβουμε με τα δάκτυλα να φύγουν τα πολλά υγρά από μέσα τους. Τα βάζουμε στην άκρη.
    Στύβουμε τα υπόλοιπα 3 πορτοκάλια και το ξύσμα από τα 2. Στην συνέχεια βάζουμε στο μπλέντερ τα 2 που βράσαμε και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο, τις βανίλιες και το ξύσμα. Προσοχή, το μπεϊκιν πάουτερ, το βάζουμε στο τέλος και δεν ανακατεύουμε πολύ.
    Βουτυρώνουμε ένα ταψί, και βάζουμε ένα φύλλο. Προσθέτουμε από πάνω μισή περίπου κουτάλα της σούπας από το μείγμα. Στην συνέχεια βάζουμε από πάνω από το μείγμα φύλλο και ξανά μείγμα. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Γενικά προσέχουμε να φτάσει η γέμιση για όλα τα φύλλα, στο τέλος θα είναι πάντα φύλλο από πάνω. Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά. Κατευθείαν, μόλις την βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.

Εκτέλεση για το σιρόπι:
    Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα φλούδια από το πορτοκάλι. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 2 βράσεις το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια. Τέλος το αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Ψήσιμο:
160ο C για 40 λεπτά περίπου.




0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha