Chocolate cake (Τούρτα σοκολάτας)


Chocolate cake
 (Τούρτα σοκολάτας)

Υλικά για το παντεσπάνι:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 440 γρ. ζάχαρη           
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 260 γρ. ξινόγαλο
  • 70 γρ. κακάο
  • 3 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
  • 250 γρ. νερό (βραστό)
  • 1 ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
 Υλικά για την γέμιση:
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. κακάο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (πλήρης)
  • 2 βανίλιες
Εκτέλεση για το παντεσπάνι:
Βάζουμε σε ένα μπολ, το βραστό νερό, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πάστα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη . Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Όταν γίνουν ένα καλό μείγμα , προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και ενδιάμεσα το ξινόγαλο σε 2 δόσεις. Βάζουμε το μείγμα σε 2 βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες διαμέτρου 25 εκ. και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 – 40 λεπτά.

Εκτέλεση για το παντεσπάνι:
            Ανακατεύουμε την άχνη με το κακάο και ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια στο μίξερ. Προσθέτουμε τις βανίλιες και σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει το γλάσο που μπορεί να απλωθεί. (μπορεί  να χρειαστεί λίγο παραπάνω κρέμα).
             Στην συνέχεια συναρμολογούμε την τούρτα.

Ψήσιμο:
180ο C για 35 – 40 λεπτά περίπου.


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha