Panzanella (Σαλάτα Παντσανέλα)


Υλικά:
•    1 μικρό καρβέλι ψωμί χωριάτικο (μπαγιάτικο) κομμένο σε μεγάλους κύβους
•    1 αγγούρι μικρό, κομμένο
•    1 κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο
•    3 ντομάτες πολύ ώριμες, χοντροκομμένες
•    3 κουτ. σούπας ξίδι
•    2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη
•    12 φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
•    1 – 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•    5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•    αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
    Βάζετε το αγγούρι, το κρεμμύδι και τις ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το ψωμί, ανακατεύοντας καλά με τα χέρια σας και αλατοπιπερώνετε.    Αναμιγνύετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, την κάππαρη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνετε με αυτό το μίγμα τη σαλάτα και στην συνέχεια προσθέτετε το βασιλικό. Ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε με μεμβράνη. Αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για ένα βράδυ, ώστε να μαριναριστούν τα υλικά.


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha