Μοσχάρι με δαμάσκηνα



Μοσχάρι με δαμάσκηνα

Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 250γρ. δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
  • 6 – 8 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί, γλυκό
  • ½ φλ. τσαγιού πολτός ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
            Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με την κανέλα και το μπαχάρι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε απ΄ όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από λίγο ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας, τη δάφνη, το μέλι (αν θέλετε να γίνει πολύ γλυκό) και ζεστό νερό (μέχρι να σκεπαστεί καλά  όλο το κρέας). Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο 1/3 και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου (προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί). Στην συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και το αφήνουμε να βράσει αλλά 20 – 25 λεπτά ακόμα (να πήξει η σάλτσα).


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha