Πίτσα Μαργαρίτα (Pizza Margherita)


Πίτσα Μαργαρίτα
(Pizza Margherita)


Υλικά για την ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 ½ νεροπότηρο νερό (μπορεί και λίγο παραπάνω)
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη  

Υλικά για την σάλτσα:
  • 4-5 ντομάτες (τριμένες)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
Υλικά για την επικάλυψη:
  • 500γρ. τυρί που λιώνει

Εκτέλεση για τη ζύμη:
            Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε την μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη. Κάνετε μια λακκούβα στη μέση, στην οποία ρίχνετε το ελαιόλαδο και το νερό. Προσοχή, το νερό πρέπει να είναι χλιαρό προς ζεστό. Ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να είναι λεία και ελαστική. Στην συνέχεια τη βάζετε σε καθαρό μπολ, τη σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει για 2 – 2 ½ ώρες.
            Αλευρώνετε ελαφρά τον πάγκο εργασίας και τη ζυμώνετε ξανά για 2 λεπτά περίπου, να φύγει ο πολύς αέρας. Χωρίζετε τη ζύμη σε στρογγυλές μπάλες κι με την βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγετε τις πίτσες.

Εκτέλεση για την σάλτσα:
            Σε μια κατσαρόλα, βάζετε την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι. Την βράζετε μέχρι να φύγουν τα υγρά της ντομάτας.

Επικάλυψη:
            Τοποθετείτε την σάλτσα πάνω στο ζυμάρι και στην συνέχεια το τυρί. Αν θέλετε πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Ψήσιμο:
180ο C για 20 λεπτά περίπου.


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha