Χοιρινό κότσι με σάλτσα από πορτοκάλι & μέλι




Χοιρινό κότσι με σάλτσα από πορτοκάλι & μέλι 
(Pork with orange sauce and honey)

Υλικά:
  • 2 – 2 ½ κιλά κότσι χοιρινό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • πιπέρι, αλάτι

Υλικά για την σάλτσα:
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ζουμί από το κότσι

Εκτέλεση:
   Πλένουμε το χοιρινό και το αφήνουμε να στραγγίξουν τα πολλά νερά. Στην συνέχεια του βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα της γάστρας, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο την γάστρα, στους 190 βαθμούς (αέρα) για 1 1/2 ώρες. Αν χρειαστεί του προσθέτουμε κι άλλο νερό.
   Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της σάλτσας και λίγο ζουμί που θα πάρουμε από την γάστρα. Αφού περάσει η ώρα, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας με την σάλτσα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη, με ανοιχτή τη γάστρα, αλείφοντας που και που το κότσι.
   Σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με τη σάλτσα που έχει μείνει στη γάστρα. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες φούρνου ή ριζότο ή ακόμα με ξινολάχανο που συνηθίζουν στη Πράγα.


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha