Cheesecake (προέλευση)


   To Cheesecake υπήρξε δημοφιλές πιάτο στην αρχαία Ελλάδα πολύ πριν ακόμα το υιοθετήσουν οι Ρωμαίοι, με την κατάκτηση της . Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι δίνονταν στους αθλητές κατά τη διάρκεια των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 776 π.Χ. Ωστόσο πολύ νωρίτερα, το 2.000 π.Χ., ανθρωπολόγοι βρήκαν καλούπια τυριών που χρονολογούνται από την περίοδο αυτή. Ο Alan Davidson, συντάκτης της Oxford Companion, έγραψε ότι, «το cheesecake αναφέρθηκε στην εποχή του Marcus Porcius Cato De re Storta περίπου το 200 π.Χ., που περιγράφεται να κάνει libum cheese (κέικ)», πολύ παρόμοιο με το σύγχρονο cheesecake.
    Οι Ρωμαίοι εξάπλωσαν το cheesecake από την Ελλάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αιώνες αργότερα το cheesecake εμφανίστηκε στην Αμερική, σε συνταγές που χρησιμοποιούσαν μετανάστες.
    Το 1872, το τυρί κρέμα εφευρέθηκε από τον αμερικανό, William Lawrence του Τσέστερ, N.Y., ο οποίος κατά λάθος, ανέπτυξε μια μέθοδο παραγωγής τυριού κρέμας, ενώ προσπαθούσε να αναπαραγάγει ένα γαλλικό τυρί που ονομάζεται Neufchatel.
    Ο William Lawrence ξεκίνησε την διανομή του τυριού κρέμας σε λεπτά φύλλα περιτυλίγματος από το 1880 και μετά. Αποκαλούσε το τυρί «τυρί κρέμα ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ» με το σημερινό διάσημο όνομα, που στην συνέχεια παρασκευάστηκε  σε μπολ από την εταιρεία του, “Empire Cheese Company of South Edmeston”, της Νέα Υόρκης.
    Το 1903, η εταιρεία Φοίνιξ της Νέας Υόρκης αγόρασε την επιχείρηση και το εμπορικό σήμα «Φιλαδέλφεια». Η εταιρεία “PHILADELPHIA Brand Cream Cheese” αγοράστηκε από την εταιρεία “Kraft Cheese Company”, το 1928. Η εταιρεία “Kraft Foods” εξακολουθεί να κατέχει και να παράγει ακόμα και σήμερα το πιο δημοφιλές τυρί κρέμα «Φιλαδέλφεια», που χρησιμοποιείται για την κατασκευή cheesecake.

Για να δείτε τη συνταγή … πιέστε εδώ


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha