Μηλόπιτα



Μηλόπιτα 
Υλικά για τη ζύμη:
  • 250γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 6 κουτ. σούπας νερό
Υλικά για τη γέμιση:
  • 4-5 μήλα
  • 1 φλ. σκούρα ζάχαρη
  • ½ φλ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 2-3 κουταλιές ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
            Για να φτιάξουμε το ζυμάρι, σε ένα μπολ κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια και προσθέτουμε το αλεύρι και το νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ζάχαρες, τη κανέλα. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε όγδοα (φέτες).
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, το ένα ελάχιστα μεγαλύτερο από το άλλο. Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο, ανάμεσα σε αντικολλήτικο χαρτί, το πρώτο ζυμάρι, σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από την κλασική ταρτιέρα. Το αναποδογυρίζουμε στη ταρτιέρα και σκορπάμε το μισό περίπου μείγμα ζάχαρης. Πάνω στρώνουμε τα κομμάτια μήλου και στη συνέχεια καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.  Ανοίγουμε το δεύτερο ζυμάρι σε φύλλο και το απλώνουμε πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε  στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς (προθερμασμένος φούρνος)  για 45-50 λεπτά. Η μηλόπιτά σερβίρεται χλιαρή αφού πασπαλίσουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Συνοδεύεται με παγωτό, άγλυκη κρέμα γάλακτος.

*    Στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες και καρύδια
**  Μπορούμε για ζυμάρι να χρησιμοποιήσουμε (2η συνταγή):
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 180γρ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο αλάτι


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha