Jewish apple cake (Εβραικό κέικ μήλου)


Jewish apple cake
 (Εβραικό κέικ μήλου)
 Υλικά:
  • 3 – 4 μεγάλα μήλα ή αχλάδια
  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη         
  • 4 κουτ. γλ. κανέλα
  • 3 κουτ. γλ. baking powder
  • 4 αυγά
  • 2 ½ κου. γλ. βανίλια
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
 Εκτέλεση:
      Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα και το ½ φλ. ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με την ζάχαρη, τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα. Μετά βάζουμε  το χυμό, το baking powder και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Χύνουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα το μισό μείγμα. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα μήλα πάνω στο μείγμα και αφού τελειώσουμε χύνουμε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω.

 Ψήσιμο:
 170ο C για 1 ½ ώρα περίπου.


0 σχόλια:

Post a Comment



 

Recipes memories Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha